Splošna ponudba

Splošna ponudba

Izbor jedi za začetek

Slano pecivo

  • lizike grizike (zapečen staran sir na palčki)
  • zalogajčki z zeliščno skuto (zeliščna skuta, skuta z bučnim oljem, skuta z dimljeno papriko in česnom)
  • slano pecivo (listnato testo z različnimi nadevi ali posipi)
  • slana rolada (z različnimi nadevi/posipi)
  • grisini oviti v pršut
  • pizza kruhki
  • preste

*SIROVA DILCA (Sirni mix s suhim sadjem in oreščki)

Sadje

  • izbor rezanega sadja
  • košarica sezonskega sadja
  • dilca eksotičnega sadja
  • sadna nabodala
*DODATNO – pri večjih skupinah:

  • izbor sirovih in mesnih kanapejev (pršut, mortadela, gorgonzola, dimljen sir, budžola, zelenjava,…)

GLAVNA JED

ŽAR MENI

MESNE DOBROTE: (IZBOR odvisen od števila oseb ter želja)

  • čevapčiči in pleskavice,
  • marinirana svinjska reberca ali svinjski zrezki
  • piščančji zalogajčki s sirovo omako,
  • izbor pikantnih klobasic,
  • piščančja bedrca in kračke,
  • svinjska ribica v gobovi omaki
  • kranjska klobasa
  • pečenka v omaki
  • tagliata (rahlo pikantni mesni trakci s porom in korenjem)
  • hrenovke/piščančji medaljoni

VEGI DOBROTE:

  • izbor pisane poletne zelenjave s kockami mladega sira (pisana paprika, bučke, jajčevci, česen in sveža zelišča),
  • šampinjoni z gorgonzolo

PRILOGE: (IZBOR odvisen od števila oseb ter želja)

  • pečen krompir z zeliščnim maslom,
  • ocvrt krompirček (pommes frites, krhlji, dollar chips)
  • blitva s krompirjem in česnom,
  • njoki
  • pečena polenta
  • originalne bosanske lepinje,
  • gratinirani sirovi štruklji,
  • rižota ( z morskimi sadeži/mesom/zelenjavo) ALI testenine s češnjevim paradižnikom, mocarelo in baziličnim pestom,
  • prebranac

SOLATE: (IZBOR odvisen od števila oseb ter želja)

  • šopska solata,
  • zeljnata solata s fižolom
  • paradižnik z mocarelo in baziliko,
  • pečena paprika s feta sirom,
  • krompirjeva solata,
  • ameriška solatka(zelje + rdeče zelje + korenje + majoneza),
  • marinirane kumare z grškim jogurtom

*Solate po lastnem izboru – SOLATNI BAR (Zelena solata, radič, motovilec, rukola, koruza, fižol, zeljnata solata, tuna, čebula, paradižnik, paprika…)

DODATKI:

  • žar omake (kečap, majoneza, gorčica, ajvar, kajmak, tatrska),
  • Jurčkova omaka/ čebulna omaka/ česnova omaka/ sirova omaka/barbecue omaka
  • mlada čebula,
  • kruh

KLASIKA MENI

MESNE DOBROTE: (IZBOR odvisen od števila oseb ter želja)

  • čevapčiči in pleskavice,
  • ocvrti piščančji zrezki s semeni in sezamom,
  • piščančji zalogajčki s sirovo omako,
  • izbor pikantnih klobasic,
  • piščančja bedrca,
  • svinjska ribica v gobovi omaki,
  • svinjska reberca in svinjski zrezki
  • kranjska klobasa
  • tagliata (rahlo pikantni mesni trakci s porom in korenjem)
  • hrenovke/piščančji medaljoni

TELEČJE STEGNO Z DOMAČIMI ZELIŠČI/ANGLEŠKO PEČEN GOVEJI HRBET (Roastbeef) z izborom gorčic (*Za večje število oseb)

ŠUNKA V TESTU: (*Za večje število oseb)

BURGER (Pripravi sam!): (*Za večje število oseb)

  • natrgana govedina s porom in sojino omako/goveje mleto meso
  • burger bombete
  • izbor burger omak (pikantne, rahlo dimljene, majonezne, …)
  • izbor zelenjave (paradižnik, solata, mlada čebula)
  • cheddar sir
  • slanina
  • ocvrta čebula

VEGI DOBROTE:

  • izbor pisane poletne zelenjave s kockami mladega sira (pisana paprika, bučke, jajčevci, česen in sveža zelišča),
  • šampinjoni z gorgonzolo,
  • ocvrte mocareline palčke

SVEŽE IZ MREŽE:

  • ocvrti kalamari
  • girice v koruzni moki,
  • sardele na žaru ali ocvrte

PRILOGE: (IZBOR odvisen od števila oseb ter želja)

  • pečen krompir z zeliščnim maslom,
  • ocvrt krompirček (pommes frites, krhlji, dollar chips)
  • blitva s krompirjem in česnom,
  • originalne bosanske lepinje,
  • gratinirani sirovi štruklji,
  • rižota ( z morskimi sadeži/mesom/zelenjavo) ALI testenine s češnjevim paradižnikom, mocarelo in baziličnim pestom,
  • prebranac,
  • njoki,
  • kus kus,
  • pečena polenta.

SOLATE: (IZBOR odvisen od števila oseb ter želja)

  • šopska solata,
  • zeljnata solata s fižolom,
  • paradižnik z mocarelo in baziliko,
  • pečena paprika s feta sirom,
  • krompirjeva solata,
  • ameriška solatka(zelje + rdeče zelje + korenje + majoneza),
  • marinirane kumare z grškim jogurtom.

*Solate po lastnem izboru – SOLATNI BAR (Zelena solata, radič, motovilec, rukola, koruza, fižol, zeljnata solata, tuna, čebula, paradižnik, paprika…)

DODATKI:

  • žar omake (kečap, majoneza, gorčica, ajvar, kajmak, tatrska, tržaška),
  • Jurčkova omaka/ čebulna omaka/ česnova omaka/ sirova omaka/barbecue omaka
  • mlada čebula,
  • kruh

MIX Sidro MENI

MESNE DOBROTE: (količina odvisna od števila oseb ter želja)

  • čevapčiči in pleskavice,
  • ocvrti piščančji zrezki s semeni in sezamom,
  • piščančji zalogajčki s sirovo omako,
  • izbor pikantnih klobasic,
  • piščančja bedrca,
  • svinjska ribica v gobovi omaki,
  • svinjska reberca in svinjski zrezki
  • kranjska klobasa
  • tagliata (rahlo pikantni mesni trakci s porom in korenjem)
  • hrenovke/piščančji medaljoni

TELEČJE STEGNO Z DOMAČIMI ZELIŠČI/ANGLEŠKO PEČEN GOVEJI HRBET (Roastbeef) z izborom gorčic (*Za večje število oseb)

ŠUNKA V TESTU (*Za večje število oseb)

BURGER (Pripravi sam!): (*Za večje število oseb)

  • natrgana govedina s porom in sojino omako/goveje mleto meso
  • burger bombete
  • izbor burger omak (pikantne, rahlo dimljene, majonezne, …)
  • izbor zelenjave (paradižnik, solata, mlada čebula)
  • cheddar sir
  • slanina
  • ocvrta čebula

VEGI DOBROTE: (*Za večje število oseb)

  • izbor pisane poletne zelenjave s kockami mladega sira (pisana paprika, bučke, jajčevci, česen in sveža zelišča),
  • šampinjoni z gorgonzolo,
  • ocvrte mocareline palčke,
  • čebulni obročki.

SVEŽE IZ MREŽE:

  • ocvrti kalamari,
  • girice v koruzni moki,
  • sardele na žaru,
  • ocvrti škampovi repki,
  • brancinov file,
  • lososov file,
  • riba po izbiri.

PRILOGE: IZBOR odvisen od števila oseb ter želja)

  • pečen krompir z zeliščnim maslom,
  • ocvrt krompirček (pommes frites, krhlji, dollar chips)
  • blitva s krompirjem in česnom,
  • originalne bosanske lepinje,
  • gratinirani sirovi štruklji,
  • rižota ( z morskimi sadeži/mesom/zelenjavo) ALI testenine s češnjevim paradižnikom, mocarelo in baziličnim pestom,
  • prebranac,
  • njoki,
  • kus kus,
  • pečena polenta.

MEHIŠKE JEDI:

  • Tortilija čips
  • Tortilije z nadevom (mesne, zelenjavne, ribje)
  • Piščančji takitosi
  • Burrito (govedina s spomladansko zelenjavo/piščanec s spomladansko zelenjavo)
  • izbor mehiških omak (paradižnikova salsa, nacho sir, guakamole omaka iz avokada)

SOLATE: (količina odvisna od števila oseb ter želja)

  • šopska solata,
  • zeljnata solata s fižolom,
  • paradižnik z mocarelo in baziliko,
  • pečena paprika s feta sirom,
  • krompirjeva solata,
  • ameriška solatka(zelje + rdeče zelje + korenje + majoneza),
  • marinirane kumare z grškim jogurtom

*Solate po lastnem izboru – SOLATNI BAR (Zelena solata, radič, motovilec, rukola, koruza, fižol, zeljnata solata, tuna, čebula, paradižnik, paprika…)

DODATKI:

  • žar omake (kečap, majoneza, gorčica, ajvar, kajmak, tatrska),
  • Jurčkova omaka/ čebulna omaka/ česnova omaka/ sirova omaka/barbecue omaka
  • mlada čebula,
  • kruh


IZBOR SLADIC

  • šmorn z višnjevo kremo in nutello
  • šmorn z vanilijevo kremo in marelično marmelado
  • palačinke velikanke z različnimi nadevi in posipi
  • izbor sladic v lončkih (čokoladni in sadni okusi, jogurtova strnjenka z gozdnimi sadeži, tiramisu, čokoladni musse..)
  • jabolčni zavitek
  • sirov zavitek
  • mini krofki
  • izbor piškotov in drobnega peciva (pite, makovo pecivo, marmorni kolač, kokosovi kuštrovčki..)

Njihov izbor je odvisen od števila gostov ter želja, navadno se postreže po glavni jedi.

*Možnost naročila:

  • Torta
  • Sladoled (Ljubjanske Mlekarne)

JEDI NA ŽLICO

  • goveji golaž,
  • telečja/piščančja obara,
  • ješprenj s suhim mesom,
  • segedin
  • zelenjavna enolončnica

DODATKI

  • kruhov cmok/žganci/polenta

Navadno jih serviramo v večernih urah, po glavni jedi.
Minimalno naročilo je za 20 oseb.

JUHE

  • Gobova,
  • Goveja,
  • Porova,
  • Paradižnikova,
  • Bučna (v sezoni),
  • Zelenjavna.